Reflexzonemassages

Deze massages, ook wel voetreflexmassages genoemd, worden gegeven via het principe van Total Health VoetreflexPlus massage, waarbij de Westerse en Chinese techniek samen gaan. Hierbij wordt naast de reflexzones op de voeten die een afspiegeling zijn van het menselijk lichaam, ook aandacht gegeven aan de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën.

Reflexzonemassages worden in China al duizenden jaren toegepast. De massage beïnvloedt de doorstroming van uw energie en prikkelt het zelfherstellend vermogen tot herstel van uw lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, hormonale klachten, hielspoor, slaapproblemen etc. Doel is te komen tot een balans tussen lichaam en geest.

Tijdens of kort na de behandeling kunt u lichamelijk of emotionele reacties krijgen als onderdeel van het loslaatproces. Dit is van voorbijgaande aard. Het aantal behandelingen dat u nodig heeft, is per client verschillend. U moet denken aan 10 tot 12 behandelingen voor een acute klacht.

Reflexzonemassage wordt in combinatie gegeven met het helende aspect van de energetische behandeling. Reflexzone massage kan ook aangewend worden ter voorkoming van klachten en is heerlijk genieten bij een ontspanningsmassage. 
U ontvangt deze massage met uw kleding aan, liggend op de behandeltafel en natuurlijk met de schoenen uit. 

Reflexzonemassage kan ook uitgevoerd worden op de handen en het gezicht.

Duur van een ontspanningsmassage is 30 of 45 minuten.
Duur van een heelkundige massage 45 of 60 minuten.


Reflexzonemassage behoort tot de natuurgeneeskundige, complementaire heelkunde en kan een waardevolle aanvulling op uw reguliere behandelmethoden zijn. Complementaire heelkunde is niet bedoeld als vervanging van uw reguliere (huis)arts.